ponnyfreaks.blogg.se

2013-05-03
17:53:11

Lindor - en hel djungel
Hur är det nu med alla olika sorters lindor? Jag har tagit mig tid att gräva längre in i lindornas djungel.
 
Fleecelindor, kan användas som ridbandage och stallbandage! Det som är bra är att dom är inte elastiska så man slipper krångla med paddar och grejer. Dom är enkla att linda och det ända man behöver tänka på är att linda lagom hårt! Lindar man för hårt kan det ju bli blodstopp men lindar man för löst kan hästen trampa av sig det. Dom på bilden finns att köpa för 129 kr HÄR!
 
 
Sen finns det ju det jag tidigare nämnde, elastiska lindor. Dom används endast som ridbandage men det som är bättre med dom än fleecelindor är att det ser snyggare ut. När man lindar med elastiska lindor måste man alltid linda med padd under! Även här måste man linda lagom hårt. Elastiska lindor kan man även använda till att linda svansen med t.ex när du ska transportera. Tänk då på att inte linda för hårt då svansroten pumpar blod den med. Paddarna kostar 99 kr och lindorna 149 kr, dom finns HÄR!
 
Akryllindor används som ridbandage och här kan man välja om man vill använda padd eller ej, det är mest en smaksak. Akryllindor är på det sättet riktigt bra! Finns HÄR för 169 kr!
 
Kombinationsbandage är också med i familjen benlindor. Används som ridbandage och är en linda som både har fleece/paddning samt elasktisk linda i ett. Mycket lättare än den elastiska lindan då man slipper krångla med paddar men har även samma utseende när den sitter på hästen. Finns för 169 kr HÄR!
 
 
Nu har Equiline kommit med en ny sorts linda, nämnligen neoprenlindor! Dom är gjorda i andasmaterialet neopren och även här måste man använda padd då dom är elastiska. Finns för 399 kr HÄR!
 
Acavallo har även lancerat en lite "annorlunda" linda, benlindor gjorda i inget mindre än vanlig gel! Dom är lätta att tvätta och ger bra skydd till både hoppning, dressyr m.m. Finns att köpa HÄR för 449 kr!
 
Har ni någon erfarenhet utav ovanstående lindor och vad tycker ni om dom? Eller har ni kanske andra varianter utav lindor ni använder eller har sett?

/Julia
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: